Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی به روند قیمتی نماد فملی در بازار سهام نشان میدهد، ارزش بازار این نماد حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان افت کرده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شرکت ملی صنایع مس ایران (نماد فملی) از اواخر سال گذشته علیرغم عملکرد تقریبا مطلوب مدیریت وقت شرکت و دستیابی به رکورد فروش (315.5 هزار تن کاتد مس و  فروش محصول به ارزش 82 هزار میلیارد تومان) در پیچیده ترین دوره تحریم‌ها با تغییرات مدیریتی مواجه شد و در تاریخ 25 اسفند 1400 سکان این شرکت بزرگ به علی رستمی داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسیهای آماری نشان میدهد، ظرف مدت دو ماه از استقرار مدیر عامل جدید، قیمت جهانی مس از 10.800 دلار به 6956 دلار سقوط کرد که در حال حاضر در دامنه 8100 دلار قرار دارد.

جدای از افت 20 درصدی قیمتهای جهانی که در یک مقطع زمانی محدود در فصل بهار رخ داد به نظر میرسد، خروج منابع مالی سهامداران خرد از شرکت به دلیل هوشمند بودن بازار رخ داده باشد و در کنار کاهش قیمت‌های جهانی و برخی بی تدبیریها در حوزه بازارگردانی و مدیریت سهام، ارزش بازار شرکت مس از بیش از 300هزار میلیارد تومان به حدود 220 الی 230 هزار میلیارد تومان  سقوط کرد.

بر این اساس قیمت هر سهم شرکت در شروع سال 1401 حدود 762 تومان ( با سرمایه 40 همت و ارزش بازار 304 همت) بوده و اکنون بعد از گذشت چند ماه قیمت هر سهم روند نزولی خود را طی میکند. روند نزولی قیمت سهم باعث شد تا سازمان بورس اوراق بهادار مجبور به چندین مرحله تذکر جدی به او شود.

باید تاکید کرد شرکت مس که روزگاری جایگاه سوم را در بازار سرمایه (پس از فارس و فولاد) در اختیار داشت، اکنون با برخی بی‌تدبیری و سوء مدیریت رخ داده پس از شرکت میدکو (با سودی  10 برابر کمتر از فملی: معادل 4.5 همت) به جایگاه چهارم تقلیل یافته است.

بررسیها نشان میدهد هم اکنون ارزش بازار فملی دقیقا برابر سهام کگل شده است که سود آن 1.8 برابر کمتر از فملی در سال 1400 بوده است (50 همت سود خالص فملی در مقایسه با 28 همت سود خالص کگل) که جای تاسف برای مسئولان و کارگران و مدیران خدوم شرکت ملی صنایع مس دارد.

 

 

 کاهش شدید حجم معاملات شرکت از میانگین 85 میلیون سهم در 90 روز گذشته به 56 میلیون در 30 روز گذشته و متعاقبا به 43 میلیون سهم در روزهای جاری نشان میدهد که شرکت علیرغم تاکید جدی رییس جمهور محترم و مردمی مبنی بر صیانت از بازار سرمایه، توجهی به مسایل اقتصادی نمی‌گذارد و سقوط ارزش معاملات سهام را از میانگین 90 روزه 60 میلیارد تومان به 24 میلیارد تومان شاهد هستیم.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان ارزش بازار نشان میدهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۶۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در عرضه چای نداریم

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان از آرامش حاکم بر بازار برنج خبر داد و گفت:  قیمت کنونی هر کیلو برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر  ۷۰ هزار تومان و شیرودی ۷۵ هزار تومان رسیده است.

به گفته او، هم اکنون کمبودی در عرضه اقلام اساسی همچون برنج و شکر نداریم و تنها در حوزه قیمت باید نظارت دقیق در بازار صورت بگیرد.

کنگری با بیان اینکه چای یکی از اقلام پرمصرف سبدخانوار محسوب می شود، افزود: علی رغم تغییر قیمت چای، این محصول به‌ وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: در بازار شکر برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوریکه قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزار تومان رسیده است. همچنین تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالا‌های اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند.

او افزود: تا زمانیکه عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، قیمت کالا با نوساناتی در بازار روبروست، در حالیکه با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، بازار ثبات دارد.

کنگری گفت: علی رغم وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار، اما برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده سلیقه‌ای عمل می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ ارزش سهام تسلا ۶ درصد رشد کرد
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران